Great Britain is Great Frozen

Fotografiile din satelit au fost întotdeauna o atracţie pentru oameni. De când cu Google Earth, toată lumea stă să se privească de sus, în tip ce alţii fac cu mâna înspre cer pentru a fi văzuţi.
Totuşi, o imagine frapantă a circulat pe internet pe 7 ianuarie. În ea putem observa Regatul Unit acoperit de vremea rea ce tocmai s-a abătut asupra zonei. Dacă nu prea am acordat atenţie ştirilor din ultimile zile, poate că astfel de imagini or să ne trezească interesul.
Imaginea este grăitoare şi vă sugerez să o vedeţi şi la mărimea originală. Pare ruptă din filmul The Day After Tomorrow. Fascinant este că sudul Irlandei nu pare să aibă la fel de mult de suferit. Vremea se manifestă foarte divers pe distanţe relativ scurte.
Pe unul din site-uri cineva comenta de zor că asta ar trebui să fie dovada cum că nu există încălzire globală de vreme ce tot Regatul este sub gheaţă. Bineînţeles că este o tâmpenie. Manifestările climatice sunt şi vor fi cât mai violente.
Dar normal că pe noi ne interesează mult mai mult confortul propriu decât viitorul nostru. Mă întreb câţi oameni încă îşi mai răcesc băutura la chiuvetă, vara la hotel, unde nu ai frigider. Ştiu că asta era o practică des folosită în trecut.
Imaginea a fost preluată de pe site-ul NASA.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.