Well… It's Summer Well

Știi? Mă refer la momentul ăla în care ești întrerupt din conversația ”interesantă” pe care o ai cu un prieten de zgomotul publicului care te anunță că pe scenă se petrece ceva. Toți încep să fluiere și să urle de fericire iar tu încerci să zărești mișcare. Zgomotul publicului se dublează în momentul în care se aud primele sunete de încălzire dinspre scenă. Explozia de lumină de pe scenă suprapusă cu acordul de început al primei piese îți taie respirația. Ai recunoscut piesa cu care au început dar nu asta contează. Nu de asta te bucuri și nu-ți vine să crezi că ești acolo. Ci pentru că ei sunt acolo în fața ta pe scenă, cântă pentru tine și toți cei din jurul tău. În momentul ăla ești prieten cu toată lumea și sentimentul nu poate fi comparat cu nici o înregistrare. Nu te mai dor picioarele, sari în sus de bucurie și nici măcar aia care vorbește în continuu cu spatele la scenă nu te mai deranjează.
Cam ăsta e feeling-ul oricărui concert live indiferent de formație. E un lucru pe care îl simți doar când ești acolo. Singurul moment trist e atunci când după ultimul bis intră muzica de fundal și știi ca trebuie să pleci acasă. Nu te lași, mai faci o poză de grup, mai urli odată numele formației, mai bagi o bere, mai stai la o discuție, parcă parcă nu ai vrea să te lași dus acasă.

Well, nu mai e nevoie să mai faci asta. Pentru că acum avem parte de niște festivaluri foarte mișto la noi. Ideea de a urmări mai multe concerte în aceeași zi sau pe durata a mai multor zile e rezultatul dorinței oamenilor de a petrece mai mult timp împreună și de a asculta mai multe formații cu o singură ocazie.

Un astfel de festival e Summer Well-ul care deja și-a format un target precis. E un fel de gașcă foarte mare pe care o întâlnești ba pe la Verona, J’ai Bistro sau pe la Street Delivery iar acum cineva îi adună pe toți în același loc pentru niște concerte pe care toți le așteptăm de ceva timp. Cine face asta? Cineva care și-a dat seama de mult timp cât de importante sunt aceste evenimente muzicale pentru noi. Cineva care se implică de mult timp în organizarea de concerte și festivaluri, iar acel cineva este Orange România.

Cu ce ne încântă Orange anul ăsta la Summer Well (care by the way e chiar weekendul ăsta)? Well, cu Suede, The XX și chiar si cu The Vaccines a căror piesă Wetsuit (Instagram Video) a tinut loc de imn pentru TFB4, prima tabără foto Instagram din România. Mai toți bloggerii din tabără ne vom întâlni acolo la Summer Well și vom asculta în sfârșit live piesa care ne-a ținut companie tot drumul din București până în Thassos… și înapoi, că nu ne-a ajuns.

Mi-ar fi placut s-o ascult și pe (funny name) Aluna George, din păcate a anunțat cu o săptămână înainte ca nu mai vine. Și ea și încă o altă formație. Niște țărani :)) Dar asta sunt sigur că nu va afecta în vreun fel festivalul, mai ales că noi știm să ne distrăm oricum și să nu uităm că or să mai vină Spector, Everything Everything, Blood Red Shoes, Glasvegas și câțiva alții pe care vă sugerez să-i descoperiți singuri pe Youtube. 
Festivalul are loc pe domeniul Stirbey la vreo câțiva km de București, ceea ce e fain pentru că avem un motiv în plus să ieșim un pic din betoane și Centrul Vechi. Mai multe info despre festival, despre abonamente, cum ajungeți acolo, cum vă întoarceți sau unde dormiți, găsiți pe site-ul oficial. Așa că dă click acum aici!!! Eu mai bag un Vaccines între timp…

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.