Best of Instagram – JR

Se spune că ar fi Cartier-Bresson al Secolului XXI, despre el însuși spune că e un ”photograffeur”, adică un artist de graffiti care vopsește cu fotografie. Strada, mai spune el, e cea mai mare galerie de artă din lume. Și totuși, nimeni nu cunoaște cu exactitate identitatea lui. Pe contul de Instagram a postat o fotografie la un moment dat ”confirmând” numele său real – Juste Ridicule.
Indiferent care ar fi numele său real, JR e un fotograf francez, născut în 83. L-am găsit pe Instagram, deoarece contul său este foarte popular. În rest, pe internet sau în media nu pot spune că am auzit foarte multe despre el deși are poate cel mai mare proiect foto de care am auzit până acum. E gigant și e across the world. Și când spun across the world e a-fucking-cross te world! JR se autodenumește un activist urban și spune că poți transforma strada într-un muzeu pentru a fi accesibil oricui.
 Cel mai recent proiect al său este InsideOutProject și deja a străbătut 108 țări. În spate totuși e o idee cât se poate de simplă și atractivă. El se plimbă cu cu o camionetă-cabină-foto și se oprește în diverse locuri din lume, unde oamenii pot să-și facă fotografii (portret) iar apoi sunt printate într-un format destul de mare și lipite ca niște afișe de concert, ori pe jos, pe clădiri sau în locuri extrem de vizibile. Ca să înțelegeți mai bine, puteți să vă uitați aici ca să înțelegeți ce s-a întâmplat în primăvară în New York.
JR s-a făcut remarcat peste tot în lume cu aceste proiecte pe care le poți întâlni nu atât în State dar și în Iran, Franța, țări din Africa, Israel și recent în Londra. E cunoscut de mulți actori de la Hollywood iar Woodkid i-a asigurat întotdeauna coloana sonoră pentru orice proiect. Eu vă sugerez să-i urmăriți atât contul de Instagram cât și blogul personal.

Fotografiile sunt luate de pe contul său de Instagram.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.