The Monuments Men

Ideea e foarte mișto. E un subiect care până acum nu cred că a mai fost atacat. Din punct de vedere istoric și al culturii generale e un film foarte important, doar că este foarte prost…

Aseară am fost la Cinema City să văd The Monuments Men. Un alt cinematograf căruia nu prea îi înțeleg rostul. Adică da, cu ei a venit și IMAX-ul și pentru asta le voi fi etern recunoscător. Voi fi fan IMAX până la moarte. Dar restul sălilor de cinema au o problemă destul de mare. Asta dacă ești într-adevăr pasionat și vrei să vezi fiecare film în condiții optime. O să scriu într-un post separat care e problema aia pentru că e o discuție mai lungă.
Filmul cum spuneam tratează un subiect foarte mișto și cum ați văzut și voi din trailer se referă la salvarea operelor de artă ciordite de naziști în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Între noi fie vorba, cioardă a fost tot timpul, mai toate muzeele lumii sunt dovada unor furturi și jafuri din urma războaielor. Dar nah, e bine de știut că din cauza unei echipe de oameni multe țări și-au recuperat operele de artă și au fost salvate de la distrugere.
Și te uiți și la afiș și vezi actorii care sunt unul și unul. Clooney, Damon, Murray, Blanchett, Goodman, Dujardin, etc. Te gândești că wow, tre să fie un film care promite foarte mult. Well… toți acești actori au dat tot ce-au putut ei mai mult pentru a scoate ceva dintr-un scenariu foarte foarte prost și o regie destul de slabă (asigurate din păcate de Clooney himself). Nici casting-ul nu știu dacă a fost o alegere atât de fericită pentru că nu prea există omogenitate între actori. 
Nu e nici comedie, nu e nici dramă, nu e nici acțiune. Filmul merită văzut dar fără să vă creați mari așteptări. E mult prea lung pentru o poveste scurtă și sunt sigur că se putea pune mult mai mult accent pe operele de artă și pe dramatismul operațiunii și chiar și pe mesajul de la finalul filmului.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.