Povestea unui hashtag. #EnjoyBucharest

 

OK! Acum chiar a venit timpul să înțelegem toți importanța unui hashtag. El nu este folosit doar de oamenii din online, sau de nebunii ca mine, pe Instagram. El poate să devină un curent. Și în continuare o să vă spun povestea unui hashtag care s-a transformat într-unul din cele mai mari evenimente turistice menite să pună Bucureștiul pe harta city break-urilor!

Unul dintre cele mai citite articole de pe blogul meu este cel cu ”Deci ce e hashtag-ul?”, asta pentru că noi încă nu prea am înțeles la ce se folosește. Pe Instagram, unul dintre motivele pentru care îl folosesc, este acela de a evidenția un anumit loc, dacă nu pot să-mi dau check in. La fel s-a întâmplat și cu #EnjoyBucharest.
Am început să-l folosesc de pe la începutul anului trecut, pur și simplu. Alin a fost primul fotograf care a folosit hashtag-ul ăsta. Și nu ne-am vorbit între noi 🙂 Și nici cu ceilalți care l-au folosit.

 

Mi s-a părut un hashtag fain. Mai ales de când mi-am dat seama că ura față de acest oraș nu o să ne ajute la nimic. Iar Bucureștiul este chiar frumos și te poți bucura de el, dacă te lași de ură.
Acum, doi prieteni din Piatra Neamț, Toma și Alex, s-au gândit să facă un eveniment care să pună Bucureștiul acolo unde trebuie. Pe harta city break-urilor. Pentru asta au chemat 30 de bloggeri de travel din lume ca să descopere și să se bucure de București. Repet, au venit doi din Piatra Neamț, da? Nici măcar din București.

 

Evenimentul #EnjoyBucharest se desfășoară în perioada 3-5 aprilie și nu doar că trebuie să urmăriți hashtag-ul pe Facebook, Instagram sau Twitter, dar trebuie să contribuiți la el. Atunci când faci o poză în București (fie că te duci la birou, că stai la terasă cu prietenii, că faci o plimbare pe Victoriei, sau că dansezi într-un club), pune hashtag-ul ăsta, căci cei 30 de bloggeri or să ducă vestea în toată lumea. Eu voi fi fotograf oficial, alături de Dragoș Asaftei, Vlad Eftenie, Alin Popescu, Victor Arsene și Andrei Zdetovețchi, așa că stați cu ochii pe poze!

 

Ideea de final e că noi nu știm că stăm pe o mină de aur. Ne tot atâta pe noi cu România, Grădina Carpatică și alte bulshit-uri d-astea, pe care oricum nu putem să le oferim la standardele din afară, când de fapt avem ceva aici ce nu prea găsești în toată Europa. Avem fundația unei zone turistice foarte bune și noi ne uităm în direcția greșită. Și acea direcție este viața de noapte. Probabil doar prin Spania, spre Ibiza și poate prin UK să existe atât de multe cluburi deschise, dar în București este un program non-stop al distracției. Tot timpul e lume în Centrul Vechi, fie că e zi sau noapte. Avem o grămadă de cluburi împânzite în București, iar turiștii când vin aici întotdeauna rămân mirați că la orice oră poți găsi un pub unde să bei și să te distrezi. Lucru care nu prea se întâmplă în Europa. Și în special, NU PE BANII ĂȘTIA!!!
Așa că hai să ne folosim de chestia asta și să aducem turiștii aici. Căci se vor simți bine și vor cheltui cu generozitate. Nu mai zic că dacă eram un pic deștepți și legalizam prostituția și iarba, atunci ne-am fi trezit cu o invazie de turiști. Poate detronam chiar și Amsterdam-ul. Și atunci am fi început și noi să ne îmbogățim frumos. Pe viciile altora.
Până una alta, Enjoy Bucharest! 

2 Comments Povestea unui hashtag. #EnjoyBucharest

 1. Adriana 14/06/2017 at 8:34 am

  Interesant punct de vedere si este foarte probabil sa fie si corect pusa problema, ne putem promova mai mult mai usor pe acest segment de “Night Life” unde chiar avem ce oferi.

  Reply
  1. Alex Damian 15/06/2017 at 1:01 pm

   Mulțumesc frumos! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.