Batman v Superman

Batman-vs-Superman-Dawn-of-Justice-Logo-HD-Wallpaper

O critică proastă la adresa unui film reușește de multe ori să umple sălile de cinema. Chiar dacă-i prost, parcă vrei să te convingi singur. Sau asta e o altă formă de marketing?

Batman v Superman era așteptat cu sufletul la gură încă de anul trecut. Mamă, stai să vezi, da ce-o să se întâmple, dar cum, dar de ce, de-abia aștept, etc. După ce-a ieșit filmul au început criticile nasoale și Ben Affleck s-a transformat rapid într-un meme cu fața lui tristă din timpul unui interviu. Așa că m-am dus la IMAX, mi-am luat un meniu mare de nachos cu brânză (indiferent cât de prost e un film, nachos-ul întotdeauna salvează situația) și m-am crăcănat relaxat pe un rând întreg și gol ca să văd filmul. Pentru că îmi permit să mă duc să văd un film la ora 14:00 în timpul săptămânii! 🙂

Nu e atât de prost pe cât se spune. Bine, acum dacă ți-ai creat niște așteptări apocaliptice, e posibil să ți se pară foarte prost. Dar eu zic că nu e nici măcar prost. E un alt film cu super eroi plin de efecte speciale.

De fapt, filmele cu Batman sunt ca orice interpretare a Carminei Burana. Sunt lucrări de muzică clasică ce sunt interpretate la fel indiferent de ce orchestră le cântă sau ce dirijor le dirijează. Dar Carmina Burana lasă loc întotdeauna de o interpretare proprie și de un stil diferit. Aceeași piesă se va auzi de fiecare dată diferit și nici o variantă nu va fi ca cea de dinainte.

La fel și filmele cu Batman. Au fost interpretate total diferit în funcție de regizorul filmului. Drept urmare, Batman nu e niciodată la fel. Burton, Nolan, Schumacher, toți l-au văzut diferit pe Batman. Iar Snyder nu se lasă mai prejos. Ba chiar îl schimbă radical (vizual) până și pe Alfred.

Bine, e cu Affleck, iar eu nu prea sunt fan Affleck. Mi se pare tăntălău maxim și nu-mi prezintă niciodată încredere. Adică e genul de om care-și poate lua oricând un pumn în mufarină fără să-și dea seama.

Cât despre film, mișto imaginea. Cadre faine și destule wide-uri captivante. E ciudat, pe rețeta hai să amestecăm trecutul cu prezentul și cu un viitor imaginar ca să nu-și dea lumea seama ce naiba se întâmplă și pe lângă asta, fiind cu Affleck, mi-a amintit un pic de To The Wonder al lui Malick.

De Superman n-am ce spune pentru că nu sunt fan. Wonder Woman e bună în draci! Iar Lex Luthor jucat de Jesse Eisenberg (The Social Network) e genial. Băiatul ăsta o să facă o grămadă de filme bune!

Iar ca scenariu, whatever. Batman se supără ca un copil mic căruia i-au spart băieții mari mingea, dar cum spuneam, titlul e pus doar așa, la caterincă, după cum bine v-ați prins și voi. Eu zic că merită vreo 2 ore la cinema pentru el. N-am plecat dezamăgit. Am zis de Wonder Woman? Am zis. 🙂

Ah, și dacă vrei într-adevăr să te uiți la un film prost cu super eroi, încearcă Daredevil cu Affleck. Ăla film prost, execrabil, jenant, penibil. E pe Netflix și mi-e rușine că încă mai plătesc abonamentul la Netflix când văd ce filme ieftine au în colecție.

4 Comments Batman v Superman

  1. Stefan 02/04/2016 at 1:18 pm

    Filmul a fost făcut ca introducere pentru Justice League, cel puțin asta e impresia pe care mi-a lăsat-o. Au aruncat cât mai multe în două ore și ceva cât are filmul, ceea ce e destul de trist pentru că Bruce are ceva ani în spate și evenimente marcante (costumul lui Todd nu sta degeaba acolo), e deja sătul de toată nebunia. Clark cu problemele lui de identitate. Ar fi fost frumos să avem pentru Batman și Wonder Woman măcar un film de „prezentare” înainte să vină filmul ăsta, dar bine măcar că le primim pentru toți (Wonder Woman, Cyborg, Aquaman, Bats etc..) în principal după Justice League..
    A death in the Family, The Dark Knight Returns și alte comic-uri stau la baza filmului, cel puțin din perspectiva lui Bruce… Întrebarea era „Cum le pune Snyder cap la cap?” pentru ca era destul de clar cam ce evenimente au loc în film.

    Reply
    1. Alex Damian 03/04/2016 at 8:29 pm

      Uite un fan adevărat! Ideea e că și eu mă întreb cum le va pune Snyder cap la cap căci el oricum le amestecă de fel. Dar om vedea și ne-om bucura. 🙂

      Reply
  2. Nicu 04/04/2016 at 10:03 am

    Pai, cam asta e prima impresite daca nu esti Ultras. La cat tamtam s-a facut pana la lansare, ziceai ca pleaca Noe cu alt Titanic, ar fi trebuit sa ramai paff. Asta se putea intampla daca nu ai fi vazut alte filme cu niciunul dintre personaje sau actori. Cred ca filmele astea au inceput sa fie facute la repezeala, ca la rasol suna prea necomercial, iar sub imperiul lansarii la data propusa de magii marketingului, iese o lucrare de mantuiala. Asta insotita si de ureletele vanzatorului stradal te face ca dupa ce ai cumpara sa constati ca ai luat teapa. Sa cautam un vinovat?

    Reply
    1. Alex Damian 04/04/2016 at 10:13 am

      În cazuri de genul ăsta eu apreciez cât de bine și-a făcut treaba echipa de marketing și e ceva din care toată lumea din domeniu ar avea ceva de învățat. Să vinzi rahat drept aur, nu e deloc ușor! La filme am cam început să mă prind care sunt bune și care sunt proaste. La Batman v Superman nu mi-am făcut niciodată așteptări, dar am văzut câtă reclamă i s-a făcut. 🙂

      Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.