Suicide Squad #devazut

705679

Deci unde pana mea era Superman? Ah, nu, mai rău, unde pana mea era BATMAN??? Că am uitat ce s-a întâmplat în ultimul film de nu și-au făcut apariția. Oricum, mă duc departe rău cu recenzia asta. S-ar putea să vi se pară interesant, sau nu.

Nu mi-a plăcut Sucide Squad. Nu e un film rău, dar pe mine a ajuns să mă plictisească spre final. Genul de film care mă face să mă foiesc în scaun și să mă întreb dacă mai durează mult. Mi s-a părut că durează mult prea mult (am simțit vreo 3 ore în loc de 2), mi s-a părut că (aproape) fiecare personaj din film a avut parte de propria lui prezentare mult prea lungă, dar au uitat că poate nu sunt atât de mulți fani înrăiți și eu chiar m-am întrebat, ce naiba s-a întâmplat cu Superman și Batman de au trebuit să aleagă niște răufăcători ca să salveze lumea? N-am primit răspuns…

Pe de altă parte însă, e un film cu de toate. Mi s-a părut poate mai antrenat față de Captain America: Civil War. Poate și pentru că scenele de luptă filmate pe timp de zi nu au același efect cu cele filmate pe timp de noapte. Parcă noaptea se văd efectele speciale mai mișto. Și filmul ăsta nu duce lipsă de efecte speciale. Plin cap coadă.

Părerea mea e că Margot Robbie (Harley Quinn) a salvat tot filmul. Nu doar pentru că e bună în draci, ci și pentru că e singura amuzantă din film. E tâmpită, cu alte cuvinte. Deși la un moment dat își repetă glumele (probabil n-a mai avut inspirație scenaristul) și nici asta nu mai e amuzant. Will Smith în schimb (Deadshot) e doar Will Smith. Nu m-a dat pe spate, dar m-am bucurat să-l revăd, având în vedere că i-am simțit lipsa în sequel-ul Independence Day. Iar de Jared Leto toată lumea a zis că n-o să-l depășească pe Heath Ledger. Eu n-aș putea să-i compar și asta a fost mișto la filmele cu Batman, că nu prea poți să compari actorii. De fiecare dată, personajele sunt cu totul altfel. Adică, pentru mine, Joker este Jack Nicholson, dacă e s-o luăm așa. Heath poate că era psihopatul ăla de care chiar trebuia să te ferești, dar Jared îl transformă pe Joker într-un gangster veritabil. Mie unu mi-a plăcut foarte mult versiunea asta de Joker. Pure evil. Și se potrivește de minune cu Harley Quinn.

Dar ziceam că o să mă duc departe cu filmul ăsta. Asta pentru că vreau să scriu un pic despre filmele americane, alea de la ”haliud”. Mulți oameni spun că filmele astea sunt foarte proaste și că sunt pur comerciale, ba chiar sunt indignați de cum mă pot uita la asemenea prostii. Well, părerea mea e că cinematografia asta pe care unii o consideră artă, eu o găsesc a fi o tâmpenie absolută (mă refer la filmul românesc). Nu-i critic pe cei care fac filmele astea, nu-i critic nici pe cei care se uită la filme de genul ăsta, dar sincer acum, ce bun ți-a adus vreodată un film românesc? Te-a făcut să te simți vreodată mai bine sau dimpotrivă, totul e o dramă sinistră (chiar și comediile în care facem mișto de propria noastră condiție)?

Pana mea, mi se pare că americanii știu să facă o propagandă incredibilă prin filmele astea. Pentru că dacă stai să te gândești, toți avem nevoie de super eroi. Ce fac ei? Se luptă cu răufăcătorii și îi protejează pe oamenii de rând. Ceea ce înseamnă că de mic ești învățat că trebuie să lupți împotriva celor care fac rău. Că ei nu-și au locul într-o societate civilizată. Da, nu există super eroi, dar am vrea să fim. Cel puțin eu așa am crescut, am vrut să fiu Batman, când am ieșit de la Star Wars am luat primul băț de jos și credeam că sunt Luke care se luptă cu un Vader imaginar.

Pana mea, de-aia poate sunt americanii așa patrioți. Chiar așa, în prostia lor, băh da-și respectă țara și o cred orbește pe aia cu America, cea mai tare din parcare. Iar cu Suicide Squad au mers chiar mai departe de-atât și au zis că până și cei mai rău-făcători se vor unii pentru a lupta împotriva unei amenințări globale. Gen, omorâm, furăm, dar ăsta vrea să ne distrugă pe toți, drept urmare ne strică și nouă afacerea. Totul pentru America.

Și nu e frate rău să faci filme de genul ăsta. Eu zic că sunt necesare. Adică, uită-te la noi. Ce pana mea suntem? Niște oameni care ne credem prea deștepți deși în realitate suntem niște prostălăi care ne criticăm non-stop deciziile, nu ne respectăm de nici o culoare, nu suntem uniți, ne doare fix în cur de țara asta și de tot ce se întâmplă în ea, dar în schimb pretindem că suntem prea inteligenți pentru astfel de filme. Ei bine, nu.

Eu zic să mergeți la filmele astea și pe cât posibil să vă duceți și copiii. Eu am fost întodeauna pasionat de filme, de mic mă tot uitam pe casete video ca disperatu. Prindeam orice puteam. Și nu, n-am devenit violent din cauza filmelor, dar am vrut să fiu ca Arnold, ca Silvester și întotdeauna am avut boală pe ăia răi.

Și când mă gândesc că până acum n-am fost niciodată în stare să ne folosim de personajele din folclorul nostru și să le aducem pe ecran și să facem măcar un singur film cu care să ne mândrim că suntem români. Nu, noi tre să facem filme în care să arătăm cât de țărani, cât de cretini, cât de corupți și cât de idioți suntem. Mă rog, mai sunt și filme mai altfel, dar sunt bășite rău. Mă scuzați, dar voi prefera întotdeauna ”prostiile” alea de la ”haliud” decât să ies cu dureri de cap de la un film românesc. Pentru că mă fac să mă simt bine alea americane și câteodată mă motivează să mai ridic din când în când bățul ăla de jos și să mă lupt cu Vader.

sursă foto: https://wall.alphacoders.com/by_sub_category.php?id=233701

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.