Cei șapte magnifici #devăzut

14354970_1102250509890849_6132557644648555507_n

Well, se pare că au existat pe bune cowboy de culoare. Și se pare că Hollywood-ul începe încet încet să prezinte din ce în ce mai bine realitatea din Vestul Sălbatic. Așa că mergeți să vedeți Cei Șapte Magnifici. Dacă vreți 8 ca-n poză, tre să mă luați și pe mine cu voi! 🙂

Nu, serios acum. Django Unchained a fost cred primul film care mi-a atras atenția acestui aspect. Au existat cowboy de culoare sau doar e o chestie așa, cum îi place lui Tarantino să schimbe istoria în bine? La fel m-am întrebat și în cazul The Hateful Eight. Acum vine rândul lui The Magnificent Seven.

Da, pana mea, puteți să săriți și să spuneți că sunt un incult. Dar nu m-am gândit niciodată la asta. Obișnuit de mic cu John Wayne în rolul de cowboy (da, atât de bătrân sunt) și cu faptul că tipii ăștia erau tot timpul crema pistolarilor, nu m-am gândit niciodată că niște sclavi ar putea ajunge atât de faimoși în rândul lor. Dar se pare că în realitate o pătrime din cowboy erau de culoare. N-am apucat să mă informez dacă au ajuns atât de faimoși ca Billy the Kid, dar o să citesc mai multe despre asta. Chiar mi se pare interesant.

Acum, despre film. Ce pana mea vrei să-ți spun despre un film cu Denzel și restul distribuției care e blană? Că e un film prost? Nu, normal că nu e! E un film foarte bun! Ba chiar îmi era dor de un western d-ăla care să mă țină lipit de scaunul cinematografului. Sincer, de la The Quick and The Dead din 95, nu-mi amintesc acum un alt western șmecher. Dar mă refer la western-ul tradițional, clasic, nu ce-a făcut Tarantino și nicidecum ceva gen The Revenant.

E bine filmat, cadre faine, nu neapărat ceva care să te lase mască, dar te ține în priză. Actorii sunt mișto, combinațiile faine, glumițe puse fix unde trebuie. Iar gagica, Haley Bennett, Looord have mercy upon our sinful souls! Pentru cine leșină în fața roșcatelor, du-te la film și ia-ți o pungă de glucoză în loc de popcorn!

Hai, mâine băgați filmul ăsta. Vă asigur că n-o să regretați. Și e perfect pentru duminică, deși eu l-am văzut joi. Dar merg și mâine dacă mă invită cineva! :))))

P.S. Evident că primul lucru pe care l-am făcut când am ieșit din sala de cinema a fost să caut varianta din 60 cu Steve McQueen și să văd că nu era nici un actor de culoare în film. :))

4 Comments Cei șapte magnifici #devăzut

  1. Nicu 26/09/2016 at 6:42 pm

    Am vazut pe vremuri varianta clasica, a fost de exceptie pentru acele vremuri. Cred ca acesta varianta modernizata va fi pe masura asteptarilor!

    Reply
    1. Alex Damian 27/09/2016 at 8:04 am

      Nu știu dacă te va da pe spate dacă ai așteptări prea mari. Dar e un film bun, n-am ce spune. 🙂

      Reply
  2. Diana 16/10/2016 at 8:07 pm

    Am vazut si eu varianta veche, iar cand am vazut trailer-ul de la asta nou mi s-a parut bun. Cautam impresii pe net sa vad daca merita… pana acum vad ca lumea e incantata:) Thanks!

    Reply
    1. Alex Damian 16/10/2016 at 9:32 pm

      Cu mare drag!

      Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.