Bloggers Lan Party 4

Cred că primul joc pe calculator l-am văzut pe un HC90. Și aici s-a blocat toată lumea. Well, dragii bunicului, HC90 a fost un calculator românesc pe vremea când PC-ul era ca ideea SF de a avea un telefon mobil cu ecran color. Jocurile se încărcau de pe un casetofon, iar ”coloana sonoră” era fix aceeași ca atunci cânt te conectai la net prin dial-up. Prin ce? Mda, dial-up, net prin telefonul fix. Ce vremuri…

Nu mai știu ce mizerii jucam dar știu că ne-am prins repede de codurile de programare și puteam să modificăm noi jocurile. Ba mai mult, ne făceam noi propriile animații. Nu vă imaginați mai mult de linii, cerculețe și culori basic.

Apoi au apărut într-un final PC-urile iar primul joc cred că a fost Test Drive (un joc de prin 87 parca), un joc de racing, mai târziu Another World (care acum se poate găsi în Google Play) și multe altele.
Nevoia de multiplayer a apărut încă demult, mai ales în perioada Quake. Doamne, ce măcel era în Quake. Unele lucruri nu se uită iar arma BFG era preferata mea. Rupeai cu ea și se auzea al naibii de bine. Dar neavând pe vremea aia o conexiune puternică la net, de obicei aceste lucruri se întâmplau în cămine sau prin sedii de firme. Rețelele locale dădeau naștere unor arene de luptă masculino-virtuale lipsite totale de factorul feminin (decât dacă era virtual).
Cola, țigări la bucată, pc-uri la subraț, tastaturi și mauși albi cu rotiță, urlete, râsete, distracție. Cu alte cuvinte, modul simplu prin care băieții se distrau în timp ce fetele se întrebau dacă oare noi ne gândim la ele. Riiiight…
Astăzi îmi dau seama cât de multe s-au schimbat în aproape 20 de ani. La ce nivel au ajuns jocurile și grafica și ușurința prin care poți juca online cu oricine din lumea asta. Și spun astăzi pentru că diseară are loc Bloggers Lan Party ediția a IV-a unde se va lăsa iar cu bătaie (virtuală). Băjeții se vor aduna de data asta într-un loc care nu seamănă deloc cu un camin de studenți și vor avea parte de 3 jocuri care vor ține procesoarele încinse la maxim. Avem Battlefield 4, Assassins’s Creed 4 și Need for Speed Rivals (ultimul joc din seria NFS). So, it’s gonna be a blood bath.
Ca să înțelegeți unde a ajuns NFS-ul, mai jos trailerul de la Rivals:

Bloggers Lan Party 4 este un eveniment susținut de AMDASRock și PC Garage cu sprijinul Pescariu Sports & Spa.
Atenție, PC Garage are o grămadă de reduceri pentru Black Friday: până la 38% la componente PC și până la 60% la periferice gaming.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.