Terminator Genisys #devazut

4233472-2015-terminator-genisys

Copilăria mea s-a întors în timp ca să-și salveze propria existență. Adică m-am dus la cinema, mi-am luat un meniu nesimțit de nachos cu două de brânză, o cola mare și m-am tolănit la Teminator Genisys. Care merită văzut. Cât de cât.

Copiii râdeau de mine la școală pentru că la întrebarea ”Care este idolul tău în viață?” eu răspundeam cu Arnold Schwarzenegger, asta în condițiile în care eram cel mai mic și mai slab din clasă. Așchie, pici, chibrit, d-astea.

Dar am văzut Terminator 2 cred că de cel puțin 100 de ori. A fost printre primele casete video pe care le-am avut (dacă nu știi ce-i aia casetă video, dă click aici). Știu mai toate replicile pe de rost și probabil că aș recunoaște orice cadru din film mi-ai arăta, chiar dacă nu apar actori în el.

Și ca în cazul Jurassic World, am așteptat cu sufletul la gură să văd Genisys, în speranța că n-o să fie o porcărie. Repet, să vii după Spielberg sau Cameron cu o continuare nu e un lucru ușor. Oamenii ăia au regizat niște icon movies care vor rămâne în istoria cinematografiei mult timp de-acum înainte. Din fericire, Terminator Genisys nu e o catastrofă.

Așadar, merită ultimul Terminator? Da, merită, dar nu e mind blowing.

Merită pentru că Arnold revine în forță. E mai funny ca oricând și parcă-l prinde și mai bine la vârsta asta. Nu vă așteptați ca și acest film să facă istorie, pentru că n-o s-o facă. Da, sunt multe efecte speciale, sunt actori buni, dar dacă ați văzut primele două filme din seria Terminator o să înțelegeți cât de important e să ai un regizor bun. Nu mai zic de scenariu, care practic spune că la un moment dat Facebook o să controleze omenirea (wow, how original). O să vă placă de Emilia Clarke (Calisi!) și chiar și de Jai Courtney deși n-au nici o legătură cu caracterul personajelor din filmele precedente. De fapt, cam toate personajele își schimbă personalitățile și direcția, iar Arnold e singurul care rămâne neschimbat. În afară de vârstă. Asta pentru că se vrea o nouă trilogie cu o poveste total schimbată.

Sunt multe elemente din filmele precedente, nah, tre să atragi și fanii, dar m-așteptam la mai multe sincer. Chiar și la tema muzicală care abia e folosită în film. Și cel mai important lucru, unde sunt ochelarii de soare??? Arnold nu mai poartă ochelari de soare, deși el a introdus ideea de cool în a purta ochelari de soare. Adică hai să ne amintim un pic de celebra scenă din Terminator 2. Poate și regizorul trebuia s-o vadă de mai multe ori.

sursă foto: all4desktop

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.