Tom Hanks n-a jucat niciodată într-un film prost!

Da, o s-o zic de fiecare dată. Tom Hanks n-a jucat niciodată într-un film prost. Ceea ce poate să-l facă cel mai bun actor, ever! Adică până și Anthony Hopkins a jucat în sequel-urile de la Tăcerea Mieilor care au fost slabe rău, sau De Niro și Pacino care au avut parte de filmele lor proaste. Dar pe Hanks jur că nu l-am văzut vreodată în vreun film prost în toată cariera lui. Serios, intră pe IMDB și o să vezi. Splash, Big, Philadelphia, Forrest Gump, Apollo 13, Saving Private Ryan, You’ve Got Mail, The Green Mile, să mai continui?, Cast Away, Road to Perdition, The Ladykillers, The Terminal, Captain Phillips, iar acum, Bridge of Spies.

Prietenia cu Steven Spielberg de la Saving Private Ryan i-a adus numai roluri bune. E și cazul lui Bridge of Spies pe care vi-l recomand să-l vedeți. Nici nu m-așteptam să văd un film prost și nici nu mi-am făcut atâtea probleme (ca în cazul mult prea mediatizatului Star Wars). E un film corect, cu o imagine genială și cu o poveste care te ține departe de a butona telefonul vreo 2 ore și 20. Chiar mă gândeam că am crescut și m-am maturizat cu Spielberg. Când eram mic mă uitam la Close Encounters Of The Third Kind, E.T., Indiana Jones sau Jurassic Park, acum văd filme mai mature în scenariu și care n-au nevoie de nu știu ce efecte speciale ca să fie niște filme de referință (gen, The Terminal).

Așa că tot fiind vreme de zăcut, mâncat până la leșin și dormit la greu, între pauze e bine să băgăm și niște filme. Iar eu zic să începeți cu Bridge of Spies. Dacă nu, mai jos găsiți și alte recomandări.

Dacă sunteți mai de cartier așa, vă puteți uita la Straight Outta Compton, dacă nu l-ați văzut deja. Să zicem că Dr. Dre și Ice Cube au vrut să mai facă niște bani așa că au făcut un film despre viața lor, dar ideea e că le-a ieșit ceva foarte mișto. Aș putea spune că e mult mai bun decât filmul lui Eminem. Dar asta e părerea mea, pentru că eu sunt mai old school și încă ascult rap sau hip hop din anii 90. Așa că dacă vreți să vedeți cum și-au câștigat faima Dr. Dre și Ice Cube, atunci ăsta e filmul potrivit. Ce e funny la filmul ăsta e că rolul lui Ice Cube este jucat chiar de fiul acestuia. 🙂 Iar de muzică nu vă mai spun, e un film care în mare parte trebuie văzut cu volumul la maxim.

Un alt film din categoria ”de cartier” e Dope. Habar n-am de ce nu i s-a făcut deloc reclamă dar e foarte bun. Mie mi-a plăcut foarte mult. Prima oară am crezut că acțiunea se petrece prin anii 90, dar de fapt sunt 3 copii de școală generală care sunt obsedați de stilul vestimentar din anii 90 și se îmbracă ca atare. E un film despre cartier, despre droguri, despre faptul că nimic nu pare să se fi schimbat, poate doar faptul că oamenii se vor acomoda întotdeauna. Spre deosebire de Straight Outta Compton, ăsta e mai relaxat și e și comedie. Pe lângă asta, are o coloană sonoră tot așa, old school, și chiar am căutat coloana sonoră imediat după film. Ca să ne înțelegem, producătorii filmului sunt Sean Combs, Pharrell Williams și Forest Whitaker.

Neavând nici o legătură cu filmele de mai sus, mai e și Madame Bovary, pentru alt gen de public. M-am uitat la el în primul rând pentru că e cu Mia Wasikowska, după mine fiind una dintre cele mai interesante și frumoase actrițe de la Hollywood. Pe lângă asta e un film care nu necesită foarte mult dialog, iar povestea lu Madame asta, e spusă mai mult tăcut, dar prin niște imagini absolut superbe. Pentru pasionații de Instagram, filmul zici că a fost tras folosind numai filtre din VSCOCAM. Contrastul e închis și destul de puternic, dar cu niște culori demențiale. Nu durează mult, finalul nu prea pare a fi final, dar e o experiență plăcută.

Hai că aveți treabă! 🙂

 

Sursă foto: Maguzz

2 Comments Tom Hanks n-a jucat niciodată într-un film prost!

 1. francisc 26/12/2015 at 4:30 pm

  Am vazut The Hateful Eight., Ăla film…

  Reply
  1. Alex Damian 26/12/2015 at 10:43 pm

   Bun și ăla!

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.