Deci care e treaba cu vlogul?

Processed with VSCOcam with g3 preset

Observ o înclinație din ce în ce mai mare către content video, așa că anul 2016 cred că va fi un an bun pentru vlogging. Am vrut să fac chestia asta încă de anul trecut, dar abia acum am avut curajul să postez ceva. Dar de la ce-a plecat toată treaba asta?

Păi, anul trecut vorbeam cu o prietenă foarte bună și-mi spunea că musai să fac content video, că agențiile și brandurile se orientează din ce în ce mai mult pe zona asta. Această discuție o aveam la un eveniment organizat în București unde fuseseră invitați vloggeri din țară (pentru că în București încă nu avem vloggeri cu un număr atât de mare de subscriberi).

Fotograf fiind, n-am acceptat niciodată să mi se facă vreo poză. Ironic sau nu, n-am simțit nevoia de a mă lăsa fotografiat. Dar îmi doream niște content video, plictisit fiind de ce găseam la mine pe blog, la alții pe blog și la faptul că nu se mai întâmpla nimic interesant. Am încercat anul trecut în Grecia să filmez ceva (și chiar o să pun la un moment dat ce-am filmat atunci), dar cum porneam telefonul, mi se părea al naibii de penibil să mă plimb cu un selfie stick în mână și să vorbesc singur pe stradă printre alți oameni. Am zis că nu ține de mine.

Între timp s-a apucat Ariel de treaba asta și m-am enervat. Nu i-am spus niciodată, dar enervarea asta m-a și motivat într-un fel. Așa că mi-am stors mintea și mi-a venit ideea unui vlog de fotografie în care să le împărtășesc oamenilor experiența mea ca și fotograf, combinat cu ceea ce fac eu în viața de zi cu zi. Pentru că nu-i așa, trăim într-o lume în care ne place al naibii de mult să ne uităm și să vedem ce fac alții. Virus care m-a prins și pe mine.

Așa s-a născut Fă poze cu mine, un serial care cred că poate fi pe de-o parte util, dar și entertaining. Sunt mega mulțumit de ce rezultate am cu el pentru început și din feedback-ul pe care l-am primit până acum, chiar cred că va fi un an bun pentru content video. M-am inspirat și mă inspir mult de la Ariel, Casey, Vsco, Jared Polin, Fstoppers, MKBHD, Digital Rev și mulți alții.

Ce planuri am cu el?

 • Să nu-l transform niciodată în genul de vlog în care mă filmez doar la mine în cameră și vorbesc ore întregi. Mă plictisesc foarte mult genul ăsta de vloguri, drept urmare  nu pot să fac așa ceva.
 • Să mă obișnuiesc din ce în ce mai mult să filmez pe stradă, printre oameni, având în vedere că o cameră foto în țara asta e în continuare considerată o armă letală. 🙂
 • Să știu că sfaturile foto pe care le dau chiar îi ajută pe oameni și se pot ține de un hobby foarte fain.
 • Să invit cât mai mulți fotografi profesioniști și să stau de vorbă cu ei.
 • Să mă asigur că niciodată, nimeni, nu se va plictisi de vreun episod, indiferent de cât de mult durează.
 • Să-l folosesc ca un tool de promovare.
 • Și evident, să ajung să fac bani din el! :))

Și ultimul episod se pare că a influențat destulă lume. Deși la început am zis că e super boring pentru că durează 10 minute și n-am ajuns să spun tot ce voiam, au fost câțiva care mi-au arătat pozele pe care le-au făcut după ce-au văzut vlogul. Cum este cazul lui Alex mai jos, care a făcut o poză foarte mișto și corectă. Kudos! 🙂

12687910_1022886501101787_6687317198296268934_n

Și dacă mai e cineva care n-a văzut ultimul episod, sau căruia i se pare că îi poate folosi vreunui prieten, îl/o rog să dea un share, un subscribe, un like, un ceva. Ca să fie bine ca să nu fie rău. 🙂

4 Comments Deci care e treaba cu vlogul?

 1. Nicu 17/02/2016 at 12:07 pm

  Suna interesant ce ti-ai propus! Mult succes!

  Reply
  1. Alex Damian 17/02/2016 at 2:41 pm

   Mulțam fain, Nicu! Așa să fie! 🙂

   Reply
 2. Lori Alexe 17/02/2016 at 5:46 pm

  Good luck, pisi! O sa fie mega benga! 🙂

  Reply
  1. Alex Damian 18/02/2016 at 8:15 am

   Mulțumesc, pisiiii! 🙂

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.