Ne întoarcem la Vinyl

vinyl-splash

Toți așteptăm noi episoade din House of Cards sau Game of Thrones, dar fiți atenți! E timpul să mai adăugăm un serial pe lista obsesiilor și are premiera chiar astăzi.

Săptămâna trecută am ajuns la o avanpremieră HBO al noului serial Vinyl. Auzisem de el din The Tonight Show al lui Jimmy Fallon, unde a fost invitat Martin Scorsese, producătorul și regizorul serialului (printre alții). Dap, un serial regizat și produs de Martin Scorsese!

Băi, ce să zic. Am stat vreo două ore nemișcat pe scaun, n-am avut nici un impuls de a-mi scoate telefonul din buzunar de plictiseală și la final eram super excited about it. Ba da, am vrut să-mi scot telefonul, dar doar ca să dau drumul la Shazam, pentru că serialul ăsta e plin, dar pliiin de muzică bună. De fapt, ăsta e și subiectul serialului.

Industria muzicală americană din anii 70 și un stil de viață care s-ar putea să-i șocheze pe mulți și să-și pună întrebări apropo de cum petreceau părinții lor. 🙂

Știu că sună ca și cum aș fi un pensionar care bombăne toată ziua și se plânge după vremurile de odinioară, dar acțiunea se petrece când se făcea muzică pe bune. Rock and Blues and stuff (adică sex and drugs)! Și pe lângă toate astea jur că e cea mai bună imagine a unui serial TV de până acum. Nu prea ai cum să faci diferență între serialul ăsta și un blockbuster de cinema.

N-o să vă zic prea mult despre poveste. E un producător muzical în pragul falimentului care se chinuie să-și vândă casa de discuri. Dar muzica! Muzica e demențială, pe bune! Te face să-ți cauți vinilurile prin casă (dacă mai are cineva așa ceva) și să-ți ștergi pick-up-ul de praf și să-ți aduci aminte cum se asculta muzică. Dacă nu, tot îți garantez că-ți vei consuma bateria la telefon pentru că vei sta cu Shazam-ul pornit pe întreaga durată a serialului.

Și dacă nu te mișcă deloc muzica anilor 70, atunci sigur te va mișca imaginea și acțiunea din serial. Și totuși sunt curios cum a acceptat HBO serialul ăsta pentru TV, pentru că Scorsese e foarte grafic în scenele de violență și serialul ăsta nu face rabat de la așa ceva. Ceea ce-l face și mai autentic. Dar sunt și multe momente detensionate și super comice. Și dacă totuși nici asta nu te atrage, atunci măcar pentru Olivia Wilde să te uiți, dacă nu pentru Bobby Cannavale. 🙂

Serialul are premiera în seara asta la 20:00 la HBO sau poți să urmărești deja primul episod gratuit pe HBO GO. Să-mi ziceți dacă v-a plăcut!

Sursă foto: WEAREBOND

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.