Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales sau Răzbunarea lui Salazar #devăzut

S-au dus departe rău cu efectele speciale. Și nu într-un sens rău, ci dimpotrivă. Pirații cred că este un exemplu de cum evoluează cinematografia și cum te poate surprinde de fiecare dată un nou film al seriei. Pe lângă asta, Javier Bardem vine cu un rol perfect alături de suita de mari actori care s-au perindat prin cele 5 filme de până acum.

Chiar vorbeam cu familionul, cum se agită o grămadă când aud de Star Wars deși e unul dintre cele mai proaste filme ever. N-are nimic în afară de faptul că a generat un adevărat trend în anii 70. Înțelegeam în perioada aia, dar acum filmele Star Wars sunt doar așa ca să le vezi. Scenariul e praf, efectele sunt okey, dar nimic wow, iar actorii câteodată parcă joacă în piesa de teatru a liceului (asta nu-mi aparține dar e adevărată).

Pirații în schimb mi se pare una dintre cele mai bune serii. Aș mai adăuga Transformers, dar la Pirații parcă oricine poate să meargă. E plin de culoare, personaje care mai de care mai interesante, unele care te fascinează, altele care te scârbesc, nimeni nu te lasă rece în filmul ăsta, apoi mai sunt efectele speciale care la fiecare film vin cu ceva nou la care nu te aștepți și te ia tot timpul prin surprindere imaginația scenariștilor și a artiștilor grafici. Pe lângă toate astea vine umorul, oferit din plin de actorii bine cunoscuți de pe-acum. Iar în fiecare film te întâlnești cu un alt mare nume de la Hollywood.

Răzbunarea lui Salazar (încă un titlu nefericit tradus în română) sună ca ultimul album al lui Salam, dar e pur și simplu WOW! Nu, serios, ăsta e un exemplu de film bun din toate punctele de vedere. Nu e nimic de analizat la el, nu o dă în artsy, nu o dă în penibil, nu e prost, nu e de Oscar, e pur și simplu un film foarte bun. Unul dintre acele filme unde simți că a meritat să plătești biletul la cinema.

L-am văzut la IMAX, dragostea mea. Ce mi-a plăcut și mai mult e că filmul e proiectat pe formatul de ecran IMAX, adică se vede pe tot ecranul din sala de cinema. Și mai e și 3D! Băh, sunt niște secvențe în film filmate de la nivelul apei de-ți dă o stare d-asta incredibilă de chiar zici că-ți intră apa-n ochi. Nu e deranjat, e pur si simplu realist.

Noh, mereți de-l vedeți, pe bune! Chiar e un film bun. Nici nu trebuie să fi văzut alte părți înainte (mda, am prieteni care n-au văzut nici unul din filmele precedente până acum), e ok și-așa.

Ah, și ziceam de Bardem. Pfoai ce mă oftic că nu m-am întrebat eu primul, de ce oare nu-l aduc pe Bardem în Pirații. Ei, uite că a venit momentul. Îl prinde rolul ăsta de minune! Jur!

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.