Sală de cinema cu Dolby Atmos, scaune active și proiector 4K

Ieri am fost să văd Murder on the Orient Express la Grand Entertainment în noua sală Ultra dotată cu sistem de sunet Dolby Atmos, scaune active și proiector 4K. Sala genială, filmul o mizerie! 🙂

Chiar dacă sunt fan declarat IMAX, există și alte săli de cinema care-ți oferă o experiență cinematografică foarte șmecheră. Mai fusesem înainte în sala Ultra, sistemul de sunet Dolby Atmos fiind instalat mai demult deși am avut impresia că fusese achiziționat pachetul ”light”. Am scris aici despre asta.

Eh, sala a suferit un facelift de bine, în sensul că Atmos-ul e prezent și pe tavan, dar nu e doar atât. Acum toate scaunele sunt active, ceea ce înseamnă că au un motor care vibrează doar la sunetele joase, de bas, din timpul filmului. Asta ar trebui să sporească efectul sunetelor de bas, cei care au subwooofere în mașină or să fie extrem de încântați, pentru alții s-ar putea să fie ușor deranjant. Prima mea impresie a fost mai degrabă de distort al boxelor, că e senzația aia de zici că pârâie boxele, dar nah, îs mai de la țară de fel.

E posibil să mă înșel, dar am o vagă senzație că vibrația din scaune urmărește sunetul din film. Dacă există sunete de bas pe canalele din spate dreapta, atunci vibrația se va simți doar în acea parte a sălii. Again, s-ar putea să mă înșel, dar asta am sesizat la un moment dat. Oricum, senzația e faină per total și contribuie și mai mult la multitudinea de efecte speciale din unele filme.

Apoi, sala se mândrește cu cel mai luminos proiector 4K și vă spun pe bune, chiar e cel mai luminos ecran de cinema pe care l-am văzut. Îmi aduc aminte că am ațipit la un moment dat la Cinema Pro când am văzut un 3D acolo. Imaginea era atât de întunecată încât m-a luat somnul. În sala Ultra e ca și cum te uiți la un display de televizor. Nu mai zic că se vede foarte clar și culorile sunt foarte mișto.

Acum despre film, Orient Express. M-așteptam să rupă, să fie ceva super mișto, distribuția e cea care vinde filmul. Well, e un film care are o imagine superbă, câteva scene cu peisaje demențiale, filmat la greu pe cromă, scenografia e fix ce trebuie, actorii mișto și chiar mi-era dor de un film Agatha Cristie. Filmul începe bine, dar se transformă în ceva infernal de plictisitor. Cel puțin la final te rogi să se termine și nu se mai termină, o dă în niște dialoguri penibile și boring as fuck. Începe bine, se prelinge prost.

Dacă vrei să te duci fix pentru imagine, merită. Dar filmul m-a dezamăgit foarte mult, sincer. Și ca să înțelegeți, filmul se termină cu piesa asta. Ca să înțelegeți nivelul de dramă! :)))

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.