Maze Runner: Death Cure #deevitat

Sunt momente în care încerc să văd o parte bună a oricărui film prost, dar sunt și situații în care nu pot recomanda filme de nici o culoare. Maze Runner: Tratament Letal e unul dintre ele. Parcă și traducerea în română îl face să sune dubios.

L-am văzut aseară la IMAX (ce bine că l-am văzut la IMAX și nu l-am văzut la alt cinema că mă apucau spumele și mai tare). Și e genul de film care ajunge să mă facă să spun cu voce tare în sală ”DE CE DRACU NU SE MAI TERMINĂ ODATĂ???”

Tre să recunosc că prima parte mi-a plăcut destul de mult. M-a atras povestea, eram curios să văd ce naiba se întâmplă cu copiii ăia în labirint, de ce li se întâmplă asta, care-i treaba, etc. A doua parte i-a pierdut din farmec, deja știai ce se întâmplă, dar scenariul nu era atât de spectaculos pe cât te-ai fi așteptat. A treia parte ajunge să fie o combinație de neînțeles între un viitor distopic, cu zombi, cu nave spațiale și cu ce s-a mai găsit prin depozitele de recuzite.

Pe lângă faptul că e o dramă amoroasă, iar eu nu mai sunt la vârsta la care să savurez clișeicele scene în care se țin toți de mână și-și rostesc deja penibila replică ”Just hang in there!”, mai e și faza că încă mai există scene în care personajul pozitiv stă cu pistolul îndreptat spre personajul negativ și tot nu e în stare să-l împuște. Cam cât de lame e chestia asta? Și durează foarte mult, peste două ore. Se termină acțiunea și ce crezi, filmul NU se termină. O continuă cu chestii melancolice, cu toți care cântă la chitară, lumea-i veselă, etc.

Și la final am inspirat adânc în piept și am încercat să-mi dau seama dacă partea a treia aduce cumva valoare întregii povești. Well, nu. Mai mor niște personaje cheie, dar nu se întâmplă nimic spectaculos. Probabil or s-o forțeze și cu a patra parte.

Mă rog, dacă există fani, atunci ei tre să meargă. La IMAX merită mers pentru scenele, pardon, pentru puținele scene de acțiune neîntrerupte de siropoșeniile alea adolescentine penibile care sunt și fake pe deasupra. Filmul e 3D, da putea să fie și 2D. Bine că e totuși color și e pe formatul de IMAX, adică pe tot ecranul.

Ah, o singură chestie mi-a plăcut! Un cadru la început, o urmărire cu un jeep. E un cadru foarte mișto filmat când camera trece prin fața unui jeep în mișcare și ajunge imediat la personajul principal care-și spune replica. E singura chestie care mi-a plăcut cu adevărat! 🙂

Sorry, dar de data asta n-am cum să recomand acest film. 🙁

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.