My Next Guest #devăzut

Dacă vrei să înțelegi câte ceva despre lipsa de reacție a românilor apropo de ce se întâmplă pe plan politic, atunci ar trebui să te uiți la interviul lui David Letterman cu Barack Obama, din noul show My Next Guest Needs No Introduction. Se aplică foarte bine și în cazul nostru și este unul dintre cele mai bune interviuri pe care le-am văzut până acum. E pe Netflix.

Dave Letterman nu și-a dat demisia așa cum pretinde la început, doar a ieșit la pensie. Cu toate astea însă n-a renunțat la plăcerea de a lua interviuri. Doar că acum o face exact așa cum vrea el, necondiționat. Și ca să rupă de la bun început, primul interviu îl are ca invitat pe Barack Obama, acest președinte pe care mulți ni l-am dorit dar n-am avut norocul să-l avem.

E o discuție relaxată între două persoane extrem de importante de pe scena politică și de showbiz, cu mult umor, dar și cu multe momente care te fac să-ți ciulești urechile și să realizezi niște lucruri evidente. Obama vorbește despre problemele sociale actuale, despre bulele în care trăim și de ce, despre lipsa prezenței la vot și de ce, despre manipularea prin fake news, mișcarea de protest și diferențele de opinie. Ca să citez din Obama:

Privind în urmă, în lunga noastră istorie, se pare că inventăm tot felul de motive pentru a ne poziționa deasupra altora.

Pe lângă asta, vorbește cu o naturalețe desăvârșită despre viața de familie și despre soția sa, Michelle. Lucru care întotdeauna a fost de admirat în cazul lui. E un om care a știut întotdeauna cum să promoveze valorile fără ca acestea să pară forțate sau penibile.

Știu că Obama nu este președintele tuturor, a fost acuzat de multe ori că a făcut și a dres, dar ca președinte al Statelor Unite nu cred că poți să fii un băiat bun, oricât de mult ți-ai dori. Doar că el, pe lângă faptul că e un show man, e natural, iar naturalețea e greu de falsificat. Și vorbește pentru oameni, asta e cel mai important. Mi-aș dori ca și președintele României să ia lecții de vorbit în public și să învețe să vorbească cu mine și cu cei care l-au votat. Dar nah…

Ceea ce se discută în interviu cred că se aplică foarte mult și în cazul nostru. Vă recomand să-l urmăriți căci poate deveni foarte motivațional.

sursă foto

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.