Black Panther #devăzut probabil

Băh, vă spun sincer, pe mine m-a plictisit grav. Dar nu tre să vă luați după mine. Și am și o explicație pentru care m-a plictisit atât de tare Black Panther.

În primul și-n primul rând, filmul e un tribut adus comunității de culoare. E filmul lor, fără doar și poate. Și e bine că se întâmplă așa ceva. De fapt, e și mai bine că un film fantasy cu super eroi e încadrat la categoria asta. Câteodată ai nevoie de așa ceva. Eu m-am bucurat visual, pentru că până la urmă cultura africană este plină de culoare, iar muzica lor tradițională e printre preferatele mele. Nu, nu ascult Lamar. :)))

Dar cu toate astea, pentru mine a fost mega boring. Ori am îmbătrânit, ori… Ori de fapt, nu a fost un film cu atât de multă acțiune precum cele precedente. Adică, Marvel a tot împins stilul cinematografic la maxim, crescând în intensitate scenele de acțiune care durează din ce în ce mai mult. Cadrele se derulează foarte rapid, la limita percepției, plin de camera shake-uri și efecte vizuale fără număr. Întotdeauna m-am întrebat ce urmează după, căci mai mult de-atât nu cred că putem noi să procesăm, ca informație.

Black Panther nu e atât de energic precum celelalte filme Marvel și probabil de aici și dezamăgirea. Pe lângă asta nu a fost funny deloc. Pentru mine, căci vorbind cu Erick, un prieten de culoare, mi-a spus că ei s-au distrat copios căci sunt multe replici în film care fac trimitere la cultura lor și la slang-ul lor, cu care noi nu suntem obișnuiți și că pentru ei filmul a avut un impact extrem de puternic.

Mda, pentru mine Thor Ragnarok rămâne cel mai bun din serie. Nu zic că nu merită să mergeți la Black Panther. M-am întâlnit după film cu prieteni care mi-au zis că li s-a părut a fi cel mai bun din serie, că a fost super mișto, etc. De aceea zic, chiar dacă pe mine m-a plictisit grav, vi-l recomand. Din punct de vedere vizual, nici un film Marvel nu dezamăgește.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.