SOLO: O Poveste Star Wars #devăzut

După mine, SOLO e cel mai bun film de până acum din toată povestea asta cu Star Wars!

Am tot zis și o s-o mai zic. Star Wars e cel mai prost și de succes film din istoria cinematografiei. Episoadele 3, 4 și 5 au fost o adevărată revoluție, din punct de vedere scenografic au rupt cu tot ce era pe piață la vremea respectivă. Lucas a stârnit o adevărată sagă și bine a făcut. Doar că revenirea de la finalul anilor 90 cu primele episoade, 1, 2 și 3 a fost un adevărat eșec. O poveste plictisitoare cu mii și mii de creaturi inutile, fără pic de umor, cu un joc actoricesc penibil și cu cele mai urâte efecte speciale. M-am forțat și chinuit să mă uit la toate episoadele, iar astea sunt cele mai dezastruoase. Chiar dacă sunteți fani, îmi pare rău, astea chiar sunt cele mai proaste filme!

Nici continuarea care a venit după 2015 n-aș putea spune că e wow. La efecte speciale, jos pălăria, dar cam atât. Povestea a fost în continuare destul de stupidă, iar jocul actoricesc la fel, poate și din cauza scenariului, dar oricum, mai bine ca în anii 90.

De ce mi-a plăcut așa mult SOLO? Pentru că la finalul filmului am avut același feeling pe care l-am avut când am văzut episoadele 3, 4 și 5 când eram mic. Atunci când ieșeam de la cinema și luam un băț de jos și mă băteam imaginar cu Vader, întruchipat de vreun prieten din cartier.

SOLO e un film de aventură, nu ajută cu mult saga Star Wars, ba chiar sunt convins că pentru mulți fani filmul n-o să fie wow, dar pentru mine a fost. E cu mult Pew Pew și cu Millennium Falcon și cu Chewbacca și cu urmăriri prin spațiu și tot tacâmul. Ron Howard a făcut o treabă excelentă!

Ce nu mi-a plăcut e că Alden Ehrenreich (Han Solo) nu are nici o treabă cu Harrison Ford. Cel puțin mie nu mi-a inspirat sub nici o formă că ar avea legătură cu personajul creat de Ford. Nu știu, Harrison Ford are o chestie a lui pe care nimeni n-o poate replica. Poate să fie șarmant, șmecheraș, bad boy, dar când explodează ceva lângă el, face ochii mari, se sperie, își pune mâinile deasupra capului și fuge. Asta l-a făcut întotdeauna amuzant. La tipul ăsta Alden, n-am văzut nimic de genul ăsta. Nu zic că joacă rău, joacă bine, dar e un personaj total diferit de ceea ce eram obișnuit să văd. În schimb, Donald Glover (The Martian, sau tipul din clipul Childish Gambino) e fix Lando când era el tânăr. Foarte bun rol!

Ah, și mai e o chestie. Nu prea le-a ieșit nici o glumă în film. Adică sunt presărate mici glumițe prin film, da nu le-a ieșit nici una. Și asta bazat pe faptul că n-am auzit pe nimeni să râdă în sală de-a lungul filmului. Poate doar un zâmbet să stoarcă. 🙂

Mda, deci mereți să-l vedeți, e chiar mișto!

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.