Independence Day #devazut

Independence-Day-Resurgence-2016-movie_2560x1440

Băi, voi ați văzut Independence Day Resurgence? Nu? De ce??? Pfoai, eu am stat lipit de scaun două ore! Mi s-a întors iar copilăria! 🙂

După ce-am văzut cum a continuat seria, ba nu, stai, de fapt ăla e începutul și alea vechi sunt conti, mă rog, la Star Wars mă refer. După ce am văzut cum se continuă și ce calitate (scenografie, imagine, regie, etc.) au filmele, am zis că nu trebuie să-mi fac așteptări în cazul continuărilor filmelor preferate.

De ceva timp însă, au început să revină filme din copilărie. Jurassic World e primul dintre ele. N-a fost un film prost, dar nu s-a comparat cu nici unul din primele trei filme și în nici un caz nu a avut impactul primului Jurassic. A fost așa, să ne reamintim. Și mi-am dorit să fie al naibii de bun.

Apoi a fost Terminator Genisys. Doamne, filmul meu preferat e Terminator 2: Judgement Day. Jur, l-am văzut pe casetă de vreo 50 de ori, apoi cine mai știe de câte ori pe calculator, dvd, etc. Deși eram un schilod când eram mic, Arnold era actorul meu preferat. Iar James Cameron a făcut un icon movie la vremea aia cu Terminatorul. Și la cât tam tam i-au făcut, m-așteptam ca filmul de anul trecut să fie o poveste la fel de faină precum cel din 91. Daaaar… n-a fost cine știe ce. Cred că mi-a plăcut mai mult din cauza entuziasmului, dar filmul n-a fost o capodoperă. A fost doar un film bun, ok. 🙂

Eh, acum a venit rândul Independence Day. Mamă, ce boom a fost în 96 cu filmul ăsta. Pe vremea aia nu se lansau blockbuster-uri ca în ziua de azi, gen, odată la 3 zile. 🙂 Pe vremea aia cred că aveai unul sau două filme care spărgeau maxim la vânzări. Independence a fost clar pe primul loc la vizibilitate în anul ăla. Povestea în sine a atras foarte mult, eram încă în mijlocul serialului Dosarele X și a avut un impact al naibii de bun.

Așa că m-am dus eu floricică la IMAX la primul spectacol (eu și alți 3 speriați), m-am pus la mijlocul sălii și am rânjit singur cu poftă. Și a început!

Băh, merită! Pe bune! Adică au fost momente de ”meh” la Jurassic și Terminator, dar la ID Resurgence nu m-am plictisit deloc! Și chiar scena de început când camera se ”plimbă” printre galaxii, e wow! Văzută la IMAX e wow, că altfel nu cred că are același efect. Apoi, revederea cu actorii e al naibii de binevenită. Cu Jeff Goldblum nu m-am revăzut în Jurassic, dar revine în Independence și e la fel de mișto și de amuzant. Taică-su e și el, n-avea cum să lipsească. Mr. President Pullman a mai îmbătrânit, dar are speech-ul în el la fel de tânăr! Habar n-am de ce n-a jucat Will Smith, dar e singurul lucru care a lipsit din filmul ăsta. Și zic asta pentru că generația nouă de actori nu prea mă dă pe spate cu jocul actoricesc. Adică sunt actori faini, buni, unii chiar sculptați, dar nu prea se ridică nimeni la nivelul Pacino sau DeNiro (adică să rămână iconuri). După asta urmează povestea, care e faină, e credibilă (luând în considerare genul filmului), iar la final se duc departe rău cu scenariul și într-un mod al naibii de bun, făcându-te să aștepți cu sufletul la gură o nouă parte. Iar efectele speciale sunt fix ce trebuie pentru filmul ăsta.

Dintre toate dezgropările de morți din seria filme, până acum pot spune că Independence Day Resurgence e cel mai bun și merită văzut. Happy 4th and Enjoy!

Sursă Foto: http://best-wallpaper.net/Independence-Day-Resurgence-2016-movie_2560x1440.html

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.