Make the Logo smarter!

În timp ce lumea se certa sau își dădea cu părerea apropo de logo-ul Bucureștiului, eu mă uitam cu disperare la Abstract, unul dintre cele mai mișto seriale documentar pe care le-am văzut pe Netflix.

Da, deci faza cu logo-ul m-a lăsat rece. Asta pentru că mă întristează cât de ușor se lasă oamenii manipulați de niște chestii care n-au absolut nici o importanță sau relevanță acum. Nu lipsa unui logo e problema Bucureștiului și nici unul furat de pe net. Dar nah, aruncă-le oamenilor înfometați o bucată de pâine pe jos și sar toți pe ea indiferent de nivelul intelectual.

De curând mi-a apărut iar în feed albumul cu propunerile de logo pentru București. Și am zis, hai mă să mă uit și eu. Mda, ceva mai urât n-am mai văzut din 90 încoace de când ne jucam toți în Paint. Jur, sunt de-a dreptul penibile propunerile. Nu știu dacă cei care sunt cu adevărat creativ și-au băgat picioarele (că-s prea hipsteri pentru așa ceva) și n-au aplicat, sau poate că le-au fost refuzate propunerile, dar mi-a lăsat un gust amar ce-am văzut acolo. Poate unul era mai răsărit, dar comparat cu celelalte care sunt de-a dreptul mizerabile, ăla probabil că era doar un logo simpluț și normal.

Dar cum spuneam, am dat peste un serial documentar pe Netflix care se cheamă Abstract, are 8 episoade, iar în fiecare episod te întâlnești cu un designer. Fie el de haine, mașini, clădiri, sau chiar… logo-uri! Oamenii ăștia sunt unii dintre cei mai de succes din nișa pe care o reprezintă și e o adevărată plăcere să le descoperi poveștile și modul inspirațional prin care-ți povestesc despre pasiunea cu care lucrează. Chit că vorbim despre un arhitect de ansambluri rezidențiale care s-a împrietenit cu noii locatari, sau designerul Nike, un nene la vreo 50 de ani care se dă pe longboard, sau chiar unul dintre cei mai buni fotografi pe zona de portrete, serialul ăsta te învață extraordinar de multe lucruri. De la propunerea unui proiect, negocierea cu clientul, abordarea și implementarea lui și în final rezultatul mult așteptat. Totul regizat de excepție și cu o imagine foarte bună.

Acum ceva vreme vă recomandam Tales of Light, un serial doar despre fotografie, care btw, a apărut și sezonul doi de curând. Foarte bun, l-am savurat pe deplin, dar ideea e că Abstract vine pe mai multe zone de creativitate și ar trebui să sadisfacă cerințele mai multor oameni, nu doar celor pasionați de fotografie. Adică uitați-vă un pic la trailer și apoi o să vă dați seama că v-ați enervat degeaba cu logo-ul Bucureștiului. Măcar să ne hrănim cu ceva de calitate.

Leave A Comment

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.